Dra på seileferie i sommer

For de sjø- og seilinteresserte kan en seilferie være akkurat midt i blinken for sommerens familieferie. Man trenger langt i fra å ha ukevis på seg, og man trenger heller ikke å gå til innkjøp av egen båt for å få det til. Noen tips og triks er det dog greit å ha med seg på veien.

Først og fremst må du tenke på hvem du reiser sammen med. Reiser du med tenåringer eller voksne barn kan du legge inn litt lengre reisedager enn hva du kan med små barn, og du bør kanskje også tenke litt annerledes i forhold til destinasjon dersom du reiser med små barn. Her kan du lese en ypperlig artikkel med flotte tips til hvordan du får det meste ut av seilturen med barna.

Det er selvsagt ingenting i veien for å ta seilferien i Norge, men ønsker man å prøve seg på litt mer eksotiske farvann så trenger heller ikke dette å være så vanskelig. Det er mulig å leie både båt og hjelpemannskap via nettet, slik at alt er klart og venter på deg når du kommer deg til din destinasjon. Dette er spesielt nyttig dersom du ikke har så mye erfaring med seiling selv, og det å ha en lokal guide kan være gull verdt. På en side som Travelmarket kan du finne både billetter, bosted og hjelp til seilturen.

Husk også at du sjekker ut hvilke regler som gjelder i forhold til visum og annet i forhold til innreise. Mange land har visumfri innreise for norske borgere, men krever visum hvis oppholdet går over en viss lengde. I tillegg bør du være forsiktig med hva du tar med av forsyninger fra Norge. Det kan kanskje virke ufarlig å ta med kjøttpålegg eller ost hjemmefra, men dette kan du få trøbbel med på en god del grenseoverganger.