Volvo Ocean Race

shutterstock_229529881
Med god margin er dette den mest kjente konkurransen innen seilsport. Den har blitt arrangert siden 1973, først hvert fjerde år og senere hvert tredje år. Det er en god grunn til at dette er den mest kjente regattaen for det er også den klart tøffeste. Ruten varierer noe, men det typiske er at den begynner i Europa i oktober og den går alltid sør for Kapp Horn.

Svært populært blant publikum

Blant de som er interesserte i seiling og andre interesserte er Volvo Ocean Race svært populær. Det er vanlig med fester og sammenkomster i havnene der båtene legger til og hvor svært mange deltar. Det er også et veldig stort antall mennesker som følger regattaen på TV. I regattaen i 2008-2009 var det ca. to milliarder seere verden over.

Suksessfulle nasjoner

Nederland er den mest kjente nasjonen i Volvo Ocean Race. De har vunnet den tre ganger og den nederlandske skipperen Conny van Rietschoten er den eneste skipperen som har vunnet løpet to ganger. Utover dette har Sverige og New Zealand vunnet regattaen to ganger hver. Til tross for at Norge aldri har vunnet, har flere norske seilere deltatt. Den første båten var Berge Viking som deltok i regattaen 1981-82.