Poker Run

Poker Run er en slags konkurranse der deltagerne må besøke mellom fem og sju kontrollpunkt og trekke et kort ved hvert punkt. Meningen er å ende opp med den beste pokerhanden ved slutten av løpet. Deltagerne bruker vanligvis motorsykler, men båter, skutere eller andre transportmidler kan også bli brukt. Løpet har en tidsbegrensning, men deltagerne blir ikke timet – det er pokerhanden som teller. Å vinne er altså helt basert på flaks.

I Norge arrangeres Poker Run i Bergen. Ingenting har blitt avtalt for i år (så langt), men i fjor ble det holdt i juni. Transportmidlet som blir brukt er båter, som må yte minimum 40 knop. Det er som sagt ikke en fartskonkurranse, men heller en sosial sammenkomst med moro som mål.

Har du ikke helt grepet på hvordan poker virker og hvilke hender som er best, så kan du øve deg på Norgesautomaten – her kan du spille poker, blant andre kasinospill, og lære deg hvordan det spilles. Poker er et spennende kortspill, så det kan hende du liker originalspillet også!

I følge Guiness rekordbok ble det hittil største Poker Run-løpet holdt i 2009 med over 2000 motorsyklister som deltok. Rekorden for det største løpet som ble holdt innen ett sted ble satt i 2012 i Ottawa, Canada, med i underkant av 600 motorsyklister som deltok.

For å delta i Poker Run må man ofte betale et lite beløp som går til finansiering av løpet eller veldedighet. Deltagelsespengene kan brukes til å dekke kostnadene for å holde løpet, inkludert premier. Resterende penger kan gis bort til veldedeighetsformål som har blitt valgt ut på forhånd. Det er også mulig at en del av pengene går til klubben som arrangerer løpet. Premien kan være penger, pokaler eller lignende.

En variasjon av Poker Run er Dice Run, som følger det samme prinsippet, bare at deltagerne kaster en terning ved hvert kontrollpunkt. Vinneren er da den som har høyest sammenlagte terningkast ved slutten av løpet.