Sommer i skjærgården

Ingenting er som skjærgårdsidyll en mild sommerdag, gjerne med en kald øl i hånden og en saftig ørret på grillen. Dessverre er det kun et fåtall av oss som har en slik mulighet rett utenfor dørstokken, og ofte må man ty til sommerhus eller båt for å få en smakebit av denne idyllen disse sørlendingene ofte nyter på daglig basis under sommermånedene.

Kjøpe båt

Båtdrømmen trenger heldigvis ikke å være veldig langt unna – kanskje får du kjøpt deg en båt allerede før sommeren runder hjørnet og dermed kan nyte denne idyllen sammen med venner og familie. Dersom økonomien din ikke fullt og helt tillater en skinnende ny yacht, har du alltids flere muligheter du kan benytte deg av. Blant annet kan du finne flere bruktbåter på forskjellige nettsider, og disse trenger aldeles ikke å være i noen dårlig stand!

Brukt båt

Har du bestemt deg for å kjøpe en brukt båt, er det et par ting du må sørge for på forhånd. For det første er det viktig at du vet hvilket behov båten skal dekke. Skal du kun bruke den til skjærgårdsbesøk og litt fisking, eller ønsker du for eksempel å bruke den til lengre turer eller vannsport? Dette vil videre hjelpe deg med et eventuelt budsjett du trenger. Jo mer avansert du ønsker at båten skal være, desto mer er du nødt til å legge i budsjettet.

Når du har kommet såpass langt i prosessen at det er tid for å sjekke ut aktuelle båter, lønner det seg å være obs på lukten i båten. Dersom båten for eksempel lukter surt, mugg eller kloakk, er det noe som ikke er som det skal. I tillegg bør du forsikre deg om at motoren fungerer som den skal, og at alle instrumenter er i god og oppdatert stand.