Seil jorden rundt

10a0405d2caf5a20879235566c5b412d
I hele verden finnes det 153 selvstendige stater som har en kystlinje. Med andre ord: Om du ønsker å seile verden rundt har du i utgangspunktet muligheten til å besøke de aller fleste av verdens stater. I tillegg kommer veldig flotte områder som ikke er selvstendige stater, som Grønland, Gibraltar og Svalbard. Den som ønsker og er i stand til å seile jorden rundt har all verdens muligheter.

Interesser og ferdigheter

Her er det selvsagt et uendelig antall mulige ting å finne på. Når alt kommer til alt er det to ting det hele koker ned til: Ferdigheter og interesser. Om man ikke er en ekstremt erfaren seiler så anbefales det ikke å legge turen over det nordlige Atlanterhavet, men om man er en veldig erfaren seiler kan dette være en fantastisk tur. De fleste ønsker nok behageligere temperaturer og da er nok den beste muligheten å seile gjennom Suezkanalen, eller å legge turen sør for Sør-Afrika når de har sommer.

Sjekk lokale forhold

Det er ikke alle steder i verden som er like trygt som Norge. Derfor er det veldig viktig at man setter seg godt inn i lokale forhold. Mange fattige kystland har problemer med pirater og kidnappinger. Det har skjedd at vestlige seilere har blitt kidnappet og krevd for løsepenger. Gjør gode undersøkelser.