Store båter

amfloridian_exterior_1_
Selv om det meste nå er flagget ut til Asia så har Norge tradisjonelt vært et stort land i produksjonen av skip. Derfor er det mange nordmenn som har en spesiell interesse for store båter og i dag er det mange nordmenn som eier en stor båt til fritidsbruk.

Yacht

Den meste kjente typen store båter til privat bruk er definitivt yachten. Denne forbindes gjerne med enorm luksus og det er det en grunn til. De største og mest luksuriøse er nærmest for flytende palasser å regne, men det finnes selvsagt også noen «rimeligere» (et ganske relativt begrep) typer. De fleste må nok nøye seg med å se på yachter og et av de beste stedene å gjøre dette er i byer som Monaco og Saint-Tropez langs den franske rivieraen.

Cabincruiser og Daycruiser

Dette er store båttyper som flere kan har råd til. Disse kan man se mange av langs norskekysten, kanskje særlig i Oslofjorden og langs Sørlandet. De er beregnet for overnatting og kan dermed brukes til lengre turer langs kysten. Vanligvis har de lugarer og stor plass ute. Dette er en skikkelig sommerdrøm! Daycruiseren er dog ikke i samme grad som Cabincruiseren beregnet på lengre turer med flere overnattinger, men den har en liten kabin man kan overnatte i.