Formel 1 innen båtsport den «ekte» Formel 1

Som de aller fleste vet så er Formel 1 den aller øverste klassen innen motorsport som også reguleres av Det internasjonale bilsportforbundet. Selve ordet «Formel» innen denne tittelen betyr at det finnes et bestemt sett med regler som alle de deltakende bilene og førerne må følge.

Formula One Power Boats 2

Verdensmesterskapet innen Formel 1 består av en rekke enkeltløp, som også er kjent som «Grand Prix», de avholdes på baner som er spesielt til Formel 1. Hvert år så kåres det altså to verdensmestere, en blandt førerne og en blandt konstruktørene.

Men det mange ikke vet er at det finnes også en type Formel 1 innen motorbåt sport. F1 Powerboat World Championship er det som er tilsvarende «Formel 1» innen båtsporten. Det er en internasjonal motorbåt race konkurranse for «powerboats» som er organisert av «Union Internationale Motonautique».

Det er på samme måte som «Formel 1», den øverste klassen innen motorbåt konkurrering. Hvert race innen UIM VM varer i omtrent 45 minutter som følger en bane som er merket opp i et bestemt vann, det kan være en innsjø, elv eller annen form for et vann.

Innen VM i UIM så har italieneren Guido Cappellini blitt kåret til mester hele 10 ganger og er fortsatt en favoritt innen sporten.

I Formel 1 så har den velkjente Michael Schumacher stukket av med seireren hele 7 ganger, flere ganger enn noen annen fører.

Begge disse verdensmesterskapene er populære sporter å spille odds på, og på blandt annet Betsafe så kan du for eksempel spille på odds på hvem som vil bli den neste vinneren av Formel 1.