Store Båtrace

Innen båtsport rundt i verden så finnes det utrolig mange ulike typer konkurranser og race, både innen seiling og innen motorbåt. Innen seiling så er det konkurranseformer som havseilas som foregår over åpent hav fra 200 nautiske mil og oppover, så finnes det også tur- og distanseseilas som stort sett foregår innenskjærs med mellom 20 og opp til 200 nautiske mil. I tillegg til dette så finnes det også baneseilas som foregår nær kysten eller på innsjøer på opptil 20 nautiske mil.

boat raceInnen motorbåt så finnes det såklart også konkurranser, båttypene som brukes er vanligvis V-bunnsbåter eller katamaraner.

Her i Norge så har vi NGP (Norwegian Grand Prix), som er navnet på de norske løpene i verdensmesterskapet i Class 1 offshore. Den første gangen det ble arrangert Norwegian Grand Prix var i 1994 og ble holdt i Arendal, der så ble det arrangert hvert år der helt frem til 2001. Da ble det et opphold i Arendal frem til 2006, hvor NGP kom tilbake med ny løype.

America’s Cup, en pokalpremie innen seilsport er en havseilas rundt Isle of Wight i den Engelske kanal. Den er blitt en av seilsportens og verdens mest berømte trofeer. Denne konkurransen pågår hvert tredje eller fjerde år og er matchseiling mellom to båter.